Laulupeole kukub kolm inimest Kuu pealt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvise laulupeo muusikavahelised pausid täitsid Andrus Vaariku lavastatud sõnalised pildikesed. See kogemus tegi teda paremaks.
Suvise laulupeo muusikavahelised pausid täitsid Andrus Vaariku lavastatud sõnalised pildikesed. See kogemus tegi teda paremaks. Foto: Liis Treimann

Laulupeol laulude vaheaegu täitvate humoorikate sketšide lavastaja Andrus Vaarik peab kolme- kuni neljaminutiliste vaheklippide juures kõige olulisemaks, et need jääksid märkamatuks ja delikaatseks, kirjutab Kristi Leppik ajalehes Postimees.

Kogenud näitleja Vaariku sõnul ei olnud tal raske laulupeo olemusse sisse sulada, ent mees on pidanud ennast heas mõttes korrale kutsuma, et ta ei satuks kiusatusse laulupidu üle organiseerida, täis toppida ja kujundada.

Laulupeo kunstilise juhi Ants Sootsi kutse heliklippe lavastama tulla oli Vaarikule üllatus ning ta mõtles ligi kuu aega, enne kui kindla jah-sõna ütles.

Algul kaaluti Tallinna lauluväljakule paigutada sketšide jaoks ka ekraanid, aga kuna päikesevalguses võib pildikvaliteet olla kaheldav, loobus Vaarik visuaalsest lahendusest sootuks. Ning nüüd on sketšid, mis on eelnevalt juba lindistatud, kuuldavad publikule läbi kõlarite.

Lavastajaks Vaarik ennast laulupeol üldse ei peagi ja kirjeldab end pigem režissöörina, appi kutsus ta oma sõnaosava sõbra kirjamees Urmas Vadi.

Näitleja avaldas saladuskatte all, et sketšides tegutseb kolm inimest, kes on kui Kuu pealt kukkunud. Kuuelanikke kajastavad näitlejad Jaan Rekkor, Liina Vahtrik ja Priit Võigemast.

«Nad tahavad väga eestlasteks saada ja uurivad, mida peavad tegema, et laulukaare alla laulma pääseda,» jutustas Vaarik.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles