Lühidalt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teater hakkab taas kubisema noortest näitlejatest.
Endla teater hakkab taas kubisema noortest näitlejatest. Foto: Pm
Viljandi on tantsu päralt

Esmaspäevast alates on Viljandi nädala jagu päevi tantsu päralt – algab traditsiooniline Noore Tantsu festival. Festivali avavad Insightout Company ja Küberstuudio lavastusega «Opus Tempus», Eestit esindavad veel ASK ehk Andres Noormets, Mart Soo ja Taavi Kerikmäe, tantsutudengid ning Katrin Essenson ja Mart Kangro. Välisesinejatest on kohal Dada von Bzdylow teater, Elke Luyten, Maud Liardoni ja Sini Haapalinna.



Festivali suvekoolis õpetatakse kehamiimi, taju, action-teatrit, butoh-tantsu, Gi Gong’i, žongleerimist ning erinevaid tantsutehnikaid. Täpsemat kava vaata www.notafe.ee. (PM)



Endla teater toob välja thriller’i


Pärnu Endla teater alustab tänasest oma suvehooaega, esietendades Frederick Knotti psühholoogilist thriller’it «Pimedusega löödud». Näitemängu peategelane on pime naine Susy, kelle valdusesse on sattunud heroiiniga täidetud nukk, mida kolm kelmi temalt välja pressida üritavad. Lavastas Tiit Palu.


Suvehooaeg kestab 2. augustini, mängukavas on kõik teatri lavastused. (PM)



«Eesti rahvariiete ajalugu» sai kordustrüki


Eesti Rahva Muuseum andis kordustrükina välja 1927. aastal ilmunud põhjaliku teose «Eesti rahvariiete ajalugu», mille autoriks on etnograaf ja muuseumi esimene direktor Ilmari Manninen. Tegu on kõige põhjalikuma käsitlusega eesti rahvariiete ajaloost, mis siiani ilmunud. Muuseumi poes maksab raamat 900 krooni. (PM)



Suri Oscari-võitja


Los Angeleses suri kolmapäeval näitleja Karl Malden (pildil), kes võitis 1951. aastal Mitchi rolli eest filmis «Tramm nimega Iha» meeskõrvalosa Oscari. Malden oli tugev karakternäitleja, kes mängis peamiselt nõudlikke kõrvalrolle.



Ta ise armastas naljatada, et on number üks number kahe rollides, ja nimetas end ainsaks Hollywoodi näitlejaks, kelle sibulakujuline nina (noorukina palli mängides löödi see mitu korda puruks – toim) võimaldab kasutada puuetega inimestele mõeldud parkimiskohti. Malden oli surres 97-aastane. (PM)



Haapsalus puhutakse klaasi


Evald Okase muuseumis algavad esmaspäeval Haapsalu klaasipäevad – tegu on rahvusvahelises klaasimaailmas tuntuima regulaarselt toimuva kuuma klaasi kunsti üritusega Eestis. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles