Eesti muuseumid huvituvad Smartmuseumi projektist

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmist oleks KUMUs palju kasu.
Programmist oleks KUMUs palju kasu. Foto: Photo Factory

Järgmisel aastal käivituva programmi Smartmuseum raames oleksid nutitelefonide kaudu info jagamisest huvitatud ka Eesti muuseumid.

«Tegemist on väga positiivse projektiga. Selline ideoloogia on praegu väga aktuaalne ja need teemad on seoses ERMi uue hoone ehitusega ka hetkel arutlusel. Kui Smartmuseumi projekti eestvedajad teeksid meile vastava ettepaneku, oleksime asjast väga huvitatud,» tõdes Eesti Rahva Muuseumi (ERM) ehituse sihtasutuse juhatuse liige Peeter Mauer.

Kumu direktor ei olnud veel projektist teadlik, kuid üldine arvamus infotehnolooogia kasutamise teemal muuseumites oli positiivne.

«Projektiga liitumine sõltub asjaoludest. Infotehnoloogia kasutamine on kindlasti väga päevakorral. Meil käivad ka praegu projektid, mille raames muuseumihuviline virtuaalsel teel eksponaatidega tutvuda saab,» rääkis Kumu direktor Anu Liivak.

Järgmise aasta algusest saavad nutitelefonide omanikud eestlaste välja töötatud programmi Smartmuseum abil leida enda huvidele vastavat infot Firenzes ja Maltal asuvate kultuuriobjektide kohta, Eesti muuseumid praegu programmi lülitunud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles