Saaremaa ooperipäevadel alustas esinemisi Läti rahvusooper

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ooperipäevad saavad oma lennuliini
Saaremaa ooperipäevad saavad oma lennuliini Foto: Radius/Scanpix

Saaremaa ooperipäevade peaesineja Läti Rahvusooper alustas oma esinemisi Richard Wagneri ühe tuntuma ooperiga «Lendav hollandlane».

Läti Rahvusooperi direktori, lavastaja Andrejs Žagarsi sõnul on publiku ees teatri parimad solistid, lisaks on nii Wagneril endal kui ka ooperil tihe seos Riia linnaga, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Saaremaa ooperipäevadele saabutakse tänavu ka ooperilennukiga. Kahjuks ei paku teenust Estonian Air, kuid populaarsusest räägib see ometi. Saaremaa ooperipäevad on väga populaarsed Soomes.

Saabus, kuidas keegi saabus, aga Kuressaare lossi ooperimaja kõik 1500 kohta said täis. Pole ka imestada, sest Läti Rahvusooperi «Lendavat hollandlast» peetakse Viini, Berliini, Zürichi  ja paljude teiste maailma suurte ooperimajade «Lendavate hollandlaste» kõrval üheks uhkemaks Richard Wagneri selle ooperi lavastuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles