Kaks Eesti filmi valiti Montreali festivalile

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «Soovide puu» võtted ööklubis Marat.
Filmi «Soovide puu» võtted ööklubis Marat. Foto: Toomas Huik

Andrus Tuisu mängufilm «Pangarööv» ja Liina Paakspuu «Soovide puu» valiti Montreali maailmafilmi festivalile programmi «Focus on World Cinema». Ühtlasi on see ka mõlema filmi maailma esilinastus.

Montreali maailmafilmi festival (Montreal World Film Festival) toimub 27. augustist 7. septembrini ja see on Toronto filmifestivali järel olulisim festival Kanadas, teatas Eesti Filmi sihtasutus.

«Pangarööv» on Andrus Tuisu täispika mängufilmi debüüt ja filmi Eesti esilinastus toimub käesoleva aasta sügisel.

Film on lugu mehest, kellele taas kord avanevad vanglaväravad ja kellele järjekordselt pakub saatus välja uue võimaluse. Kuid ühel hetkel ta avastab, et on end taas nurka mänginud ja ainus võimalus tehtut heastada on võtta relv ja minna panka röövima...

Filmi tootja on stuudio Filmivabrik, produtsent, operaator ja kunstnik on Manfred Vainokivi, tegevprodutsent Marju Lepp. Filmi stsenarist on Mihkel Ulman. «Pangaröövis» mängivad Hannes Kaljujärv, Henri Kuus, Karin Tammaru, Marilyn Jurman, Indrek Taalmaa ja Marika Barabantšikova.

Liina Paakspuu film «Soovide puu» esilinastus Eestis eelmise aasta detsembris ja on samuti režissööri täispika mängufilmi debüüt.

Tegemist on must komöödiaga, mis kirjeldab kergelt karikatuurses võtmes meid igapäevaselt ümbritsevaid inimesi ja tänapäevaelu situatsioone. Filmi tootja on Revolver Film, produtsent Karin Reinberg-Shestakov, operaator Mait Mäekivi. Filmi peaosades mängivad Elina Pähklimägi ja Marilyn Jurman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles