Uku Masingu juubeliaasta läheneb kulminatsioonile

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aasta on Uku Masingu juubeliaasta.
2009. aasta on Uku Masingu juubeliaasta. Foto: Repro

Teisipäeval oleks eesti mõtteloo suurkuju Uku Masing saanud 100-aastaseks. Sel puhul leiab tema kodukandis Lipal Raikküla lasteaed-algkoolis aset kirjanduskonverents «Rän­nates Uku Masingu luuleradadel».



Kell 10.30 algav konverents keskendub Masingule kui luuletajale, sh tema luulele muusikas, ettekannetega esinevad Külliki Kuusk, Aile Toming, Lauri Sommer, Monika Saarmann, Ilona Runnel ja Mikk Sarv. Pärast konverentsi matkatakse Masingu koduradadel ja Toomas Paul peab Rapla kirikus jumalateenistuse. Samas on avatud Masingu elu ja loomingut tutvustav ekspositsioon.



Tegu on Masingu juubeliaasta ühe kesksema sündmusega. Aasta, mille juhtmõtteks on «Elagem elusamat elu!», kuulutas Raplamaa välja emakeelepäeval – sellest peale on toimunud nii mõndagi huvitavat. Nii on gümnasistid kirjutanud ja ette lugenud Masingu loomingust inspireeritud kirjandeid, kooliteatrite suvelaager aga mänginud Masingu teoste ainetel valminud lavastust.



Eelmise nädala lõpust on Tallinna Jaani kirikus avatud ka Masingu maalide näitus, ettevalmistamisel on kooliteatrite lavastuse kordusetendus ning piknik Masingu kodutalus koos luule lugemise ja kontserdiga.



Uku Masingu juubeliaasta sündmuste kohta vaata täpsemalt www.raplamaa.ee. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles