Kirjanduspidu Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merca luulekogu on Merca enda nägu – värvikas, julge ja provokatiivne.
Merca luulekogu on Merca enda nägu – värvikas, julge ja provokatiivne. Foto: Lauri Kulpsoo

Kevad meelitab ka kirjanikud kirjutuslaudade tagant välja. Vaevalt saab Tallinnas üks kirjandusfestival lõppeda, kui juba on Tartus teine algamas. 4.–7. maini toimub kirjandusfestival Prima Vista.

Esimesel kolmel päeval Tartus, viimasel Narvas.

Tänavu on festivali põhirõhk korraldajate sõnul kaasaegse soome kirjanduse tutvustamisel. Esinevad kirjanikud Soomest, Rumeeniast, Venemaalt, Kasahstanist, Walesist ja Ungarist.

Üks kirjandusfestivali kesksemaid sündmusi on TÜ raamatukogu platsil peetav raamatulaat Utlib Market, kus kirjastused pakuvad oma raamatuid. Samas astuvad üles kirjanikud ja kirjastajad, ansamblid ja tsirkuseartistid. Laval juhatab esinejad sisse Merca.

Raamatukogu pargis

Pargiraamatukogus saab tartlane keset linna vabas õhus raamatuid laenata, ajalehti lugeda, internetis surfata ja kirjandusteemalist e-viktoriini lahendada. Õhtuti toimuvad pargiraamatukogu laval kirjandussündmused, kus luule- ja lauluõhtuga esineb näitleja Heilo Aadla ning oma loomingut esitavad laulvad kirjanikud Merca, Aapo Ilves, Lauri Sommer, Aleksander Müller jt.

Kirjanduse Majas saab osa Eesti ja välisesinejate ühisesinemisest – kirjandusrühmituse Erakkond esinemine koos Soome kirjandusrühmitustega Nihil Interit ja Kapustarinta. Krüptis astuvad üles Walesi kirjanikud Christopher Meredith ja Niall Griffiths ning Ungari laulev poetess Orsolya Kara­fiáth.

Kirjanduse Maja õues saab kuulata noorte luuletajate loomingut koos muusikalise saatega. Üles astuvad noorte kirjandusajakirjas Värske Rõhk avaldatud autorid: Eliina Korts, Andra Teede, Hanna Kangro, Mart Valner ja Siiri Taimla.

Alveri preemia laureaadid

Tartus lõpetavad kirjanduspeo Betti Alveri debüüdipreemia laureaadid Hannes Varblane, Jaan Undusk, Kirsti Oide­kivi, Kalju Kruusa, Mehis Heinsaar ja Erkki Luuk, kes esinevad Kirjanike Majas. Pühapäeval suunduvad Tartu loomeinimesed ja kirjandusfestivali korraldajad Narva. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles