Kabaree ei andnud kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba kaheksandat korda toimus 1. mail Sadamateatris Tartu Kõrgema Kunstikooli tekstiiliosakonna korraldatud projekt Mood-Performance-Tants. Seekordseks märksõnadeks olid kabaree, teatraalsus ja tsirkus. Kuidas asi tegelikult välja kukkus?

Ühe peakorraldaja Airi Gailiti sõnul hüppas alt vahetult enne üritust tsirkusestuudio FOX, mistõttu tsirkusest jäi vajaka. Tartu Üliõpilasteatri näitleja Martin Liira mõneminutiline etteaste klounina ei suutnud seda korvata. Ka kabareed ei hakanud silma. Tantsu osa oli üldse kuidagi nõrk.

Kontseps ei tööta

Jäi mulje, et kohale on kutsutud need, kes parajasti said tulla. Kontseptsioon ja vastavus ideele puudus.

Päris andekas oli koreograaf Vootele Vaheri seatud «Äpardunud mustkunstnik», mis oma žanrilt jäi kuhugi tantsu ja performance’i vahele. Kaks pappkasti, mõlemas inimene.

Ühel pea väljas, teisel jalad. Trikk seisneb illusioonis, nagu oleks tegemist ühe inimesega. Pooleks lõigatud inimesega.

Nüüd aga ürituse huvitavama ja meelierutavama osa juurde. Mood. Eriti värskelt mõjusid Liisa Soolepa kudumkostüümid kollektsioonist «Dressed Up Lunch With Elephants» ja Eret Kuuse «Blamaaz-Dali naised».

Mehed töötavad

Kuuse kostüüme võiks iseloomustada sõnadega: šikk, roosa, must ja panter. Aplausi järgi oli publikulemmik vabakutselise kunstniku Mariana Jürimäe kollektsioon «Dressed Up Like A Dogs Dinner». Olulist rolli mängis ka asjaolu, et tegemist oli meesmodellidega.

Jürimäe kollektsiooni esituses oli märgata teatraalsust ja lavastuslikku poolt. Võis väga hästi ette kujutada, et need mehed oma rõivastes, soengutes ja meigis astuvad lavalt maha otse bridžilauda. Väljapeetud, peened britid.

Oli ka selliseid tavalisi õlgu-kehitama-panevaid kollektsioone, mis mõjusid nagu ojasoo ja džemper. Ilus mees laval, valge kampsik seljas.

Üritus

Projekt: Mood-Performance-Tants

1. mail Sadamateatris

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles