Lühidalt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm
Suri skulptor Arseni Mölder

18. augustil lahkus elavate kirjast skulptor Arseni Mölder. Veel juunis isikunäitusega Tallinnas A-galeriis oma 90. sünnipäeva tähistanud skulptor ning medali- ja ehtekunstnik oli Eesti kunstielus aktiivselt tegev üle poole sajandi.



Tema skulptoriteed tähistavad nii mitmed avalikud mälestusmärgid (nt Nikolai Pirogov Tartus) kui ka arvukad portreed ning humoristliku põhitooniga väikeskulptuurid. Eesti Kunstiakadeemia õppejõud oli Mölder 1946. aastast, professor 1973. aastast ja emeriitprofessor 1994. aastast. (PM)



Eesti nukufilm sai preemia


Poolas Poznanis lõppenud animafilmifestivalil Animator pälvis Rao Heidmetsa nukufilm «Kaasasündinud kohustused» kolmanda preemia – Pronksist Pegasuse, millega kaasnes ka rahaline tunnustus 20 000 Poola zlotti (74 000 krooni).



Kümneminutiline animafilm, mis pilab moodsat reality-ühiskonda, on varem võitnud Norra Fredrikstadi filmifestivali grand prix’ ja Itaalia Siena lühifilmide festivali animafilmide kategooria peapreemia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles