Tunnustatud vene illustraatorid toovad oma tööd Tallinna

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruppa Zavtrak
Gruppa Zavtrak Foto: Eesti Lastekirjanduse Keskus

Täna avatakse Tallinnas Eesti Lastekirjanduse Keskuses rahvusvaheliselt tuntud ja tunnustatud Moskva kunstnikerühmituse Gruppa Zavtrak näitus.

Tegemist on vene illustratsioonikunsti kõige säravamate tippudega, kelle piltidega raamatuid ilmub paljudes riikides üle maailma, teatas lastekirjanduse keskus.

Grupiliikmete kontol on peaaegu kõik olulisemad illustratsioonikunsti auhinnad alates Bratislava Kuldsest Õunast ja lõpetades Belgradi Kuldse Sulepeaga.

Gruppi kuuluvad graafik-illustraator Jekaterina Silina, graafiline disainer Varvara Akatjeva, arhitekt-disainer Igor Kotšanov (kes on ühtlasi grupi vaimne liider ja projektide kuraator), arhitekt-disainer-illustraator Victoria Fomina, maalikunstnik-illustraator Denis Gordejev, graafik-illustraator Jevgeni Antonenkov ja multiplikaator-illustraator Igor Oleinikov.

Kõigil neil on oma võluriik. Katja Silinal elavad seal oranžid krokodillid, Denis Gordejevil haldjad ja draakonid, Antonenkovil «härjasilm» ja jalgadega pea.

Kuna paberipoognad, lõuendid, freskod ja joonisfilmid jäid grupi loomingu jaoks kitsaks, siis joonistati täis laudlinad ja nõud. Edasi võeti ette kangad ja kardinad, vihmavarjud ja külmkapid, hiljem lisandusid mööbel ja valgustid, näitusestendid Milano I Saloni ja Moskva Millionair Fairi tarbeks, butiikide, restoranide ja kohvikute interjöörid.

Gruppa Zavtraku näitusi on korraldatud Jaapanis ja Prantsusmaal, Šveitsis ja Saksamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles