Jazzmuusika järelkasv näitas end Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse RainbowJazzi noortekonkursi preemia viisid koju lauljatarid Kadri Voorand ja Tuuli Taul, saksofonist Nikita Grušev, kitarristid Merje Kägu ja Raimond Virsa ning Kristjan Mazurtšak Band.

21. oktoobril juba neljandat korda Vanemuise kontserdisaalis toimunud konkursi meeleolu peegeldamiseks peaks alustama lõpust. Auhindade väljakuulutamise järel kogunes lavale spontaanne bänd, kus osalejaiks nii žüriiliikmed kui ka konkursandid.

Plaanitud lõpubluusist sündis heatujuline jämm. Tunda oli just seda vaba fantaasialendu ja esinemisjulgust, mida Lembit Saarsalu soovis päeva alguses osavõtjatele.

Naised tulevad!

Pingevabale lõpujämmile eelnes mitu tundi tõsist musitseerimist. Enamikus osalesid Viljandi ja Tallinna kuni 25-aastased jazziõppurid.

Eriti tublid olid kaks noort pianisti – Liivi Plumer Tallinna muusikakooli 8. klassist ja Tobias Rannut Tallinna 21. kooli 12. klassist. Õpetaja Tiit Lauk elas mõlemale saalist kaasa.

Traditsiooniliselt tuli kõigil RainbowJazzi noortekonkursil osalejatel esitada üks pala korraldajate ette öeldud Eesti helilooja loomingust. Teise loo said nad vabalt valida. Nii kõlas 11 kollektiivi esituses üks pala Kustas Kikerpuult.

Kiitust väärivad Pavel Korotajev Bänd ning kitarriduo Merje Kägu-Raimond Virsa, kes pakkusid teise loona omaloomingut. Võib uskuda, et peale on kasvamas uus jazzilauljate põlvkond, sest vokalistide kategoorias oli tules koguni viis neidu.

Talente jagub

Žürii esimees Lembit Saarsalu pidas sündmust kordaläinuks, ehkki varasematel aastatel on osalejaid olnud rohkemgi. Tema rõõmuks tõestas konkurss, et jazzimuusikute tulevikupõlvkonnas on talente.

«Need olid noored, kelle sees on eriline helin ja armastus muusika vastu,» kiitis Saarsalu.

Järgmise konkursi kohustuslik pala tuleb noortel valida Arne Oidi loomingust. Pole välistatud ka konkursi laienemine rahvusvaheliseks.

Madli-Liis Parts töötab Äripäevas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles