Lühidalt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm
Muinasjutte kirjutama!

«Fantaasia tiivad on selleks, et neid pruukida,» ütles vana mõõganeelaja Alfredo Astrid Lindgreni raamatus «Rasmus, Pontus ja Lontu». Fantaasiat lastel jätkub. Oleks vaid hüva eesmärk, mille teenistusse see rakendada. Lihtsalt niisama tiibu lehvitada tundub kuidagi mõttetu ja ei pruugi pinget pakkuda. Asjalool on jumet, kui siht silme ees ja noore inimese jaoks ka pisuke võistlusmoment.



Õnneks on olemas Steni muinasjutuvõistlus, mis igal aastal lapsi üle terve Eestimaa kirjutama motiveerib. On taas aeg paber ja pastakas välja võtta või arvutis kirjaprogramm ekraanil lahti lüüa, oma muinasjutt ümbrikku pista ja teele saata.



Tänavu kuulutavad Ann ja Ants Roos 6. septembril, oma poja sünnipäeval, välja arvult 18. Steni muinasjutuvõistluse. 10–15-aastaste laste kirjutatud muinaslugusid ootavad Roosid 20. detsembrini aadressil Haapsalu, Endla tänav 2b–1, 90504, märgusõnaga «Steni muinasjutuvõistlus».



Võistluse tulemused saab teada rahvusvahelise lasteraamatupäeva, ühtlasi taani muinasjutuvestja Hans Christian Anderseni sünniaastapäeva paiku aprilli alguses. Autasustamine toimub Tallinnas. Parimaid muinasjutte on avaldanud igal aastal ajakiri Hea Laps. (PM)



Kumus näeb peagi Warholit ja Beuysi


Kumu avab järgmisel neljapäeval näituse «I Love Malmö», mis esitleb valikut Malmö kunstimuuseumi kogudest. Kollektsioon on üks Rootsi suuremaid ja tähelepanuväärne eelkõige kõrgetasemelise Põhjamaade kunsti poolest. Tallinnas eksponeeritava 49 kunstniku ja rühmituse teoste seast võib muu hulgas leida ka Andy Warholi Mao Zedongi portreed, aga ka Joseph Beuysi loomingut. Näituse kuraatorid on Eha Komissarov ja Maria-Kristiina Soomre. (PM)



Ekraanil on Kasahstan


Tallinna Sõpruse kino ekraanil on tänasest alates kasahhi režissööri Sergei Dvortsevoi «Tulpan». Seni dokumentalistina loorbereid lõiganud lavastaja debüütmängufilmi tegevus hargneb Kasahstani stepis ning on segu värvikatest karakteritest, iseäralikust huumorist ja lummavatest looduspiltidest. (PM)



Koolimuusika edendajad


Tänavuse Riho Pätsi nimelise stipendiumi laureaadid on muusikaõpetaja Koidu Ilmjärv, helilooja Mart Siimer, tšellopedagoog Mart Laas, muusikapedagoogika uurija Tiina Selke ja dirigent Jüri-Ruut Kangur. Vastava tunnustusega tõstetakse esile koolimuusika edendajaid. (PM)



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles