Tallinna Filharmoonia orkester esineb Brüsselis täissaalile

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Andres Mustonen.
Dirigent Andres Mustonen. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Filharmoonia orkester annab täna dirigent Andres Mustoneni juhatamisel kontserdi Brüsselis Flagey kontserdimajas esinduslikul Klara Festivalil.

Tallinna Filharmoonikute kontsert Brüsselis läheb täissaalile, sest ettekandele tuleb Gruusia päritolu maailmakuulsa helilooja Gija Kantšeli teos soolovioolale ja orkestrile «Abii Ni Viderem» tuntud solisti Juri Bašmetiga. Veel mängitakse Beethoveni klaverikontserti number 5 ning sümfooniat number 8, kus klaveril on pianist Eliso Virsaladže, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Mul on suur rõõm seda öelda, et festivali büroo ütles, et oleks kaks saalitäit välja müünud sellele kavale, Tallinna Filharmoonikutel ja minul on esinemine siin samas tuleval aastal juba kindel,» rääkis Mustonen.

Vioolavirtuoos Juri Bašmet hindab koostööd Eesti orkestritega väga heaks.

«Kui vioola oli sooloinstrumendina Nõukogude Liidus keelatud, siis minu esimene sooloesinemine toimus just Tallinna raekojas,» rääkis Bašmet.

Klara Festival on olulisim klassikalise muusika festival Belgias, kus esinevad orkestrid Koreast Ameerikani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles