Jänes: rahvusooperi laiendamiseks on õige aeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooper Estonia
Rahvusooper Estonia Foto: Peeter Langovits.

Kultuuriminister Laine Jänes märkis eile pärastlõunal kultuuriministeeriumis kogunenud loomeliitude esindajaid ühendava kaunite kunstide nõukojas, et praegu on sobiv aeg alustada rahvusooperile juurdeehituse kavandamiseks.

«Seni on suurtest kultuuriobjektidest rajatud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia uus hoone ja Kumu, alustatud on Eesti Rahva Muuseumi rajamist,» sõnas minister. «Järgmine võikski olla rahvusooperi juurdeehitus, mis on otstarbekam kui täiesti uue hoone ehitus,» ütles minister.

Ministri sõnul on praegu sobiv aeg selliste suurte ettevõtmiste planeerimiseks.

«Juurdeehituski eeldab põhjalikke ettevalmistusi - kas või näiteks muinsuskaitse, keskkonna ja linnaehituslikke uuringuid, et siis majandusliku olukorra paranedes oleks kõik juba hoolikalt läbi kaalutud ja võiks alustada plaanide teostamisega,» ütles Jänes.

Minister andis nõukojale ülevaate ka eelarve menetlemise seisust, mis peab olema oktoobriks valmis riigikogule esitamiseks.

Samuti rääkis Jänes suve hakul riigikogu vastu võetud loovisikute ja loomeliitude seadusest, kooskõlastusringile saadetud niinimetatud protsendiseaduse eelnõust ning teavitas nõukoja liikmeid ka eelseisvast kultuurkapitali sihtkapitalide liikmete vahetusest, kuhu tuleb esitada kandidaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles