Jüri Ehasalu: Postimaja ei lammutata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ehasalu
Jüri Ehasalu Foto: Postimees.ee

Esmaspäevases Postimehes ennustab arhitekt Raine Karp Tallinna postimajale kurba lõppu ja arvab, et see ehk ka pooleteise aasta pärast lammutatakse. Olen Raine Karbi loomingust alati kõrgelt lugu pidanud ja arvan, et see kannab endas oma aja parimaid jooni, säilitades ka järeltulevatele põlvedele tükikese meie aja ja arengu loost.

Tallinna postimaja valmis olümpiaehituste programmis 1980. aastaks ja oli tollase Viru väljaku üheks pärliks. Möödunud enam kui veerand sajandit on nõudlust nii suure postikeskuse järele tublisti vähendanud. Meenutagem – hoone esimesel korrusel asus suur kaugekõnede tellimise saal, mis ööpäev lahti, kogu teise korruse teenindussaalis käis kassades vilgas tegevus.

Nüüd on postimajas tekkinud palju vaba pinda. Tuleb leida mõistlikud lahendused, et kallid pinnad niisama jõude ei seisaks. Üks osa neist ongi juba aastaid rendile antud ja seda suunda ilmselt jätkame.

Eesti Posti nõukogu võtab postimajaga seotud plaanid kõne alla oma 23. veebruari koosolekul, kuhu ka auväärt arhitekti palume. Otsime parimaid lahendusi, üks on aga kindel – seda kena ja ajalooväärtusega maja ei lammutata. Vajadus postiteenuste järele ei kao lõplikult kunagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles