Helilooja: Estonia akustika on üks halvimaid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia teatri ja kontserdisaali hoone.
Estonia teatri ja kontserdisaali hoone. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Helilooja Eino Tambergi sõnul on Rahvusooper Estoniale vaja uut saali, kuna praegune on väga halva akustikaga, lisaks on ruumipuudus, teatas

ERR Uudised

.

«Estonia teater on üks kõige halvema akustikaga teater, mida olen elus kuulnud. Kui ma kirjutasin Estoniale ooperit, püüdsin orkestratsiooni teha nii hõredaks kui võimalik. Ja ikkagi - kui asi läks tegelikkuseks, pidin orkestrante paluma, et nad mängiksid nii vaikselt kui üldse suudavad,» rääkis Tamberg «Aktuaalsele kaamerale».

Eino Tamberg teab ka põhjust, miks Estonias lavastatud ooperid tihti küllaltki staatilised näivad - lauljaid ei tohigi Rahvusooperi laval liigutada, selgitab ta.

«Siin on kohutavalt raske lavastada, kõik lauljad peab ette tooma, keskelt ja tagalavalt ei kosta teksti üldse. See teater on väga armas mulle, aga see on üks suur õnnetus,» ütles Tamberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles