Toompeal avab uksed vabaõhukino

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuotsa vaateplatvormil tegutseb täna õhtust vabaõhukino.
Kohtuotsa vaateplatvormil tegutseb täna õhtust vabaõhukino. Foto: Toomas Huik

Tallinnas Toompeal asuv Kohtuotsa vaateplatvorm muutub tänasest alates vabaõhukinoks –    festivalil Luscher & Matiesen FilmFest 2009 jõuab neljal õhtul vaatajani kümneid eesti filme. Üritus on kõigile huvilistele tasuta.




Toompeal asunud eestiaegse veinitehase järgi nime saanud festivali eesmärgiks on Toompea «ellu äratada» – selle korraldaja, fotograaf Peka Eloranta sõnul tahetakse algatada ühes Tallinnas kaunimas kohas põnevaid kultuurisündmusi, mis annaksid linnarahvale põhjuse kohale tulla.



Programmis on esindatud eesti animafilmid ja neli tegevuspaiga kaudu Tallinnaga seotud mängufilmi, «Don Juan Tallinnas», «Varastati Vana Toomas», «Verekivi» ja «Viimne reliikvia», lisaks Andres Söödi dokumentaalfilm «511 paremat fotot Marsist».



Animafilmidest on kavas nii verivärskeid kui veidi vanemaid nuku- ja joonisfilme, autoreiks Priit Pärn, Rao Heidmets, Riho Unt, Hardi Volmer jt. Avaõhtul jõuavad eelesilinastuseni ka Kaspar Jancise «Krokodill» ja Martinus Klemeti «Õhus».



Eeskava on kokku pannud Priit Tender ja Artur Talvik.



Algus on igal õhtul kell 20. Kava vaata www.life­beach.ee/Filmfest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles