Busta Rhymes ja Isis tulevad külla

Valner Valme
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA alternatiivmetalli ansambel Isis esineb novembris Eestis.
USA alternatiivmetalli ansambel Isis esineb novembris Eestis. Foto: BEM Agency

Sel sügisel on Eestisse oodata kaht moodsa muusika suurt nime: üks indiemetal’i juhtivaid bände Isis ja üks suure-liiga-hiphopi võimsamaid tegijaid Busta Rhymes.




Isis, kelle stiiliks võiks täpsemalt öelda ka sludge metal, post-metal või doomcore, esineb 7. novembril Tallinnas Rock Cafés minifestivali Electric Storm peakülalisena, veel astuvad lavale leftfield-hiphop-duo Dälek (esines eelmisel aastal Tapperis) ja kuueliikmeline projektbänd Mamiffer, kelle liikmeskonnas on ka Isise juht Aaron Turner. Mamifferi muusikas võib leida sugemeid eksperimentaalsest metal’ist, folgist, ambiendist ja drone’ist.



12 aastat tegutsenud Bostoni grupi Isise juured on küll heavy’s, pungis ja hardcore’is, aga peagi liiguti vähem käidud radadele. Viljeldes seda, mis meeldib, on väikeste klubide kultusbändist tõustud... suurte klubide kultusbändiks, õigupoolest siiski ka festarite peaesinejaks ja kriitikute lemmikuks, tavalistes raadiotes ei ole nende veider muusika veel teretulnud. Isise seitsmest albumist tasub riiulisse osta kolmas plaat «Celestial» (2001), läbilöögialbum laiemasse ühisteadvusse «Oceanic» (2002) ja värske «Wavering Radiant» (2009), mille produtseeris kuulus Joe Barris.



Varemgi Eestis klubikontserdi andnud Busta Rhymes (esines mullu Überblingenis) kütab seekord kaks tuhat kärmemat piletiostjat üles 6. oktoobril klubis Parlament.



37-aastane jamaica päritolu Busta Rhymes ehk Trevor Smith on hiphop-kultuuris kaasa räppinud juba 20 aastat, alustades rühma Leaders Of The New School liikmena. Raketiks räpitaevas muutus Busta aga aastal 1996, kohe oma debüütalbumiga «The Coming», mida te kõik teate vähemalt superloo «Woo Hah!! Got You All In Check» järgi, see tõusis USA esikümnesse. Busta kaheksast albumist maksab soetada veel «Extinction Level Event» (1998) ja «Genesis» (2001), särtsuv ja üllatusvõimeline on ta jälle oma uuel ja eklektilisel plaadil «Back On My B.S.».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles