Lühidalt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Valter
Edgar Valter Foto: Margus Ansu
Edgar Valter saanuks 80

Esmaspäeval oleks kunstnik ja kirjanik Edgar Valter saanud 80-aastaseks – sel puhul toimub rahvusraamatukogus konverents, elulooraamatu 1. osa «Karid ja kõrgused» esitlus ja avatakse näitus «Edgar Valter 80. Vaikse vaatlemise keeles».



Kell 14 algaval konverentsil jagavad Valterist mõtteid ja mälestusi Eino Tamberg, Heinz Valk, Heiki Ernits, Mati Kaal jt. Elulooraamatut, mis sisaldab põhjalikku usutlust ja käsitleb kunstniku elu kuni 1964. aastani, esitleb kirjastus Elmatar.



Näitusel on väljas Valteri illustratsioonidega raamatud, autoriraamatud lastele ja karikatuurikogumikud, aga ka mitmest kogust pärit originaalillustratsioonid, karikatuurid ja graafika.



Valterile pühendatud päeva korraldavad Edgar Valteri perekond, kirjastus Elmatar, Eesti Lastekirjanduse Keskus, Eesti Rahvusringhääling ja Eesti Rahvusraamatukogu.


Lisaks saab lastekirjanduse keskuse Edgar Valteri galeriis vaadata näitust «Ilusad pildid». ETV 2 pühendab kunstniku 80. sünniaastapäevale aga teemaõhtu, mis jõuab eetrisse 27. septembril. (PM)



Raadioteatri kuuldemäng osaleb nimekal festivalil


Raadioteatri kuuldemäng «Keegi tuleb ju ikka» pääses Euroopa suurima meediafestivali Prix Europa võistlusprogrammi «Radio Fiction». Norra nüüdisaegse draamakirjaniku Jon Fosse teose lavastas Taago Tubin, helirežissöör oli Külli Tüli. Oktoobris Berliinis toimuval festivalil osaleb 231 meediateost 35 riigist. (PM)



Aasta tublim raamatukoguhoidja


Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing andis esimest korda välja aasta lasteraamatukoguhoidja auhinna – selle sai Anne Kõrge, kes töötab Eesti Lastekirjanduse Keskuse lugejateeninduse lastekirjanduse konsultandina. Auhinna eesmärk on väärtustada ja tunnustada raamatukoguhoidjate tööd laste lugemisharjumuste arendamisel. (PM)



Poliitiline satiir inglise moodi


Sõpruse kino ekraanile jõuab tänasest inglise komöödia «Telgitagused» (In the Loop) - teravate naljadega vürtsitatud poliitiline satiir, milles võimukoridorides pillatud tühisest fraasist hargnema hakanud sündmused viivad hirmuäratava kiirusega sõja väljakuulutamisele. Režissöör on Armando Iannucci. (PM)


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles