ERRi ja Saani autorikaitsevaidluses tuleb otsus oktoobris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saate «Täna õhtul Leo Põld» salvestusel.
Saate «Täna õhtul Leo Põld» salvestusel. Foto: Imre Vähi

Oktoobri keskpaigaks selgub, kas Eesti Rahvusringhäälingul (ERR) õnnestub ringkonnakohtu abiga takistada eetrisse jõudmast skandaalse teleprodutsendi Ken Saani toodetud paroodiasaatel «Täna õhtul Leo Põld».

ERR esitas hagi Ken Saani ja TV3 vastu juba 2007. aastal, kui TV3 avaldas, et peagi nende eetrisse jõudvas paroodiasaates saab näha kultustegelast Leopoldi. ERRile ei meeldinud, et Saani toodetud saates oli kasutatud kunagise lastesaate «Kõige suurem sõber» tegelaskujusid ja temaatikat ning üle on võetud ka saate formaat.

ERRi väitel kasutati lastesaadet ebaeetiliselt ära ning kahjustati sellega ERRi kaubamärgiga omandatud mainet ja eristusvõimet.

Tänavu jaanuaris jõudis vaidlus Harju maakohtus esimese kohtulahendini, kui kohus otsustas õiguse anda Saanile ja telejaamale TV3.

ERR esitas seejärel maakohtu otsuse peale apellatsioonkaebuse ringkonnakohtusse. «Me leiame erinevalt Harju maakohtust, et paroodias on siiski autoriõiguses sätestatud teose vaba kasutamise motiveeritud maht ületatud,» märkis ERRi õigusosakonna juhataja Karin Victoria Kuuskemaa pärast maakohtu otsust.

Tallinna ringkonnakohus arutas vaidlust esmaspäeval ning teeb otsuse 12. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles