Pikk järelkummardus Edgar Valterile

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokud.
Pokud. Foto: Marina Puškar

«See kõik on üks sügav ja pikk järelkummardus maestrole,» ütles eile Edgar Valteri 80. sünniaastapäevale pühendatud konverentsil Valteri elulooraamatu 1. osa «Karid ja kõrgused» esitlusel teose kirjastaja Alo Murutar.


Kolmeköitelise esindusliku albumi mõõtu teose 1. osa käsitlus jõuab välja aastasse 1964, põhjalikku usutlust Valteriga täiendavad 72 fotot ja 323 reproduktsiooni. Konverentsil  kõnelesid Valterist tema sõbrad või kunagised kolleegid Eino Tamberg, Heinz Valk, Heiki Ernits, Mati Kaal jt.

Rahvusraamatukogu peanäitusesaalis avatud näitusel «Vaikse vaatlemise keeles» (pildil), mille koostasid Helle Laanpere ja Külli Leppik (tema on ka elulooraamatu koostaja), on vaadata lai valik Valteri originaal­illustratsioone, karikatuure ja graafikat varasest loomeperioodist, pärit erakogudest, rahvusraamatukogu ja lastekirjanduse keskuse kogudest.

Eilset, 21. septembrit nimetatakse pokukalendri järgi kõige vanema poku sünnipäevaks. 80 aastat tagasi sündis sel päeval ka pokudele nime andnud Edgar Valter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles