Kitarrikool.eu viib õppe veebi

Immo Mihkelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Kitarriseltsi esimehe Kristo Käo eestvedamisel avati eile veebikeskkonnas tegutsev www.kitarrikool.eu. Võimalik, et sellest saab veel üks Eesti IT-edukust sümboliseerivaid ettevõtmisi.

Käo sõnul ajendas seda sammu astuma kogu maailmas valitsev suur huvi kitarriõppe vastu ning temas küpsenud arvamine, et uued tehnilised võimalused lasevad kvaliteetsest koolitusest osa saada senisest hoopis suuremal hul­gal inimestel.



«See on internetipõhine vahenduskeskkond, mille ühes otsas on õpetaja ja teises õpilane,» selgitas Kristo Käo. «Seega pole tegemist roboti või programmiga. Muidu nagu tavaline tund, ainult et toimub interneti kaudu.»



Õpe mitmes keeles



Muidugi on ju kitarriga sinasõpruse otsijatel võimalik interneti kaudu ise hankida palju informatsiooni, samuti on liikvel mitmesuguseid kitarriõpikuid. Aga Kristo Käo toonitab, et nõnda ei saa õppija vajalikku tagasisidet ja nõuandeid. Interaktiivne kitarrikool.eu seda võimaldab.



Vanusepiiranguid ei seata, kuigi päris lastele, kes iseseisvat tööd veel teha ei oska, pole see kool soovitav. Kristo Käo asub koolitust andma tiimiga, mis koosneb noortest kõrgharidusega kitarristidest.



«Vähemalt Eestis jõuame praegu kõiki projekte teenindada,» arvab ta. «Alguses läheb õpe käima eesti ja vene keeles, kuid peatselt lisandub  inglise ja veel teisi keeli. Võiks öelda, et Eesti on meil praegu katsetamise koht.»



Kool kogu maailmale



Milline võiks asutaja arvates uut tüüpi kitarrikooli tegevuse mastaap olla aasta või kolme pärast?



«Me oleks rõõmsad, kui aasta möödudes oleks meie kitarrikoolis üle 10 000 registreerunud kasutaja nii Eestist kui mujalt,» pakub Käo. «Ja kui praegu on meil seal pakkuda vaid mõned kitarrikursused – kitarri häälestamine ja akordisaade baaskursustena sealjuures tasuta –, siis aasta jooksul lisame kindlasti kolm kursust: popkitarr, basskitarr ja laulude kirjutamine.»


Peatselt on ilmumas õpik ja mitu kitarrimuusikaga heliplaati. Algus on paljulubav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles