Lühidalt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mauno Meesit
Mauno Meesit Foto: Pm
Täna algab Credo

Täna algab 16. rahvusvaheline õigeusu vaimuliku muusika festival Credo, avakontserdiks RAMi kontsert Tallinnas Jaani kirikus, dirigendiks Achilleas Chal­daiakis Kreekast. Festival kestab 4. oktoobrini, toimumispaikadeks Tallinnas veel Estonia kontserdisaal, Kaarli kirik, Niguliste kirik, Rootsi-Mihkli kirik ning Tartus Jaani kirik.



Esinevad veel Vene Koorikapell, eesotsas EMTA dotsent Olga Tungal, Püha Dmitri kiriku meeskoor Axios, Kaliningradi Püha Risti Katedraali segakoor, Moskva meeskoor Orthodox Singers jt. Festivali lõpetab galakontsert Estonia kontserdisaalis, kus esinevad kõik Credol osalevad koorid. (PM)



Jaan Sööt endale


Esimese sooloalbumi «Iseendale» avaldas Jääääre mees Jaan Sööt, kes on mänginud ka ansamblites Jääboiler, Pantokraator jm. «Tuli mõte teha selline plaat, nagu istuks kodus või kellegi juures köögis ja laulaks,» põhjendas Sööt. Plaat ilmub Söödi ülehomseks, 45. sünnipäevaks, esitlus on homme Tartus klubis Rock & Roll Heaven ja laupäeval Tallinnas Rock Cafés.



Sööt on töötanud Eesti Rahva Muuseumis vanemteadurina, Viljandi kultuuriakadeemias muusikaõpetajana, viimased viis aastat on õpetanud kitarri Pärnus Sütevaka humanitaargümnaasiumis. Tänavu ilmus Söödi eestveetavalt Jäääärelt üle mitme aasta ka uus album «Pojaga restoranis». (PM)



Sinine esitleb plaati


Eesti uus dreamtronica/dark­wave-grupp Sinine esitleb debüütalbumit «Butterflies» täna Von Krahlis peosarja Featuring ja festivali Plektrum ühisüritusel, kus kaasa teevad veel idamaiseid helisid ja põhjamaist kargust ühendav ansambel Kirtana Rasa ning Allan Vainola ja Unenäopüüdjad.



Sinine esineb koosseisus Mauno Meesit (muusika, vokaal, kitarr), Andre Pichen (kitarr), Liisa Hirsch (klahvpillid, vokaal), Mari-Liis Rebane (vokaal, klahvpillid). Meesiti muusika ühendab unenäolise electronica, eksperimentaalsed tumedamad helid ja akustilised instrumendid, tulemuseks atmosfääriline, põhjamaine ning kohati purskuv saund, mis on ühtaegu intiimne ja võimas.



Albumi produtsent on Lauri Laagus (Urban Symphony), plaat ilmus saksa leibeli Accession Records alt.



Vennaskonnast, Metro Luminalist, Sõpruse Puiesteest ja Keldrist tuntud Allan Vainola projekt Unenäopüüdjad sai hoo sisse kevadel 2006 autorilaulu festivalil Maifest ning peale Vainola (kitarr, laul) teevad kaasa akordionist Jaak Lutsoja ning kontrabassimängija Tanel Liiberg. (PM)


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles