Lühidalt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro
Tasuta Rotermanni näitusele

Täna on Rotermanni soolalaos tasuta külastuspäev. Näha saab selleaastase arhitektuurivõistluse konkursitöid «Tallinna uued raekojad», samuti Tallinna raekoja konkursitöid aastatest 1912 ja 1937. Keldrisaalis on näha arhitektuurimuuseumi mööblikollektsioon Lutheri vabriku toodangust tänapäevase disainini. Muuseum on avatud kl 11–18. (PM)



Alkabetzi animatsioonid


Esmaspäeval kell 18 linastuvad Kumu auditooriumis PÖFFi «Animateegi» ürituse raaames iisraeli päritolu saksa  animarežissööri Gil Alkabetzi teosed. Animated Dreamsi programmis on 2003. aastal linastunud tema film «Reis Hiinasse» ning 2005. aastal «Surra armastusest» (kaader pildil). Lisaks lühianimatsioonidele on Alkabetz teinud näiteks ka reklaame MTV-le ning animeeritud vaheosad Saksa mängufilmile «Lola jooks». Sissepääs tasuta. (PM)



Solženitsõni näitus Tartus


Täna kell 16 avatakse Tartus Eesti Kirjandusmuuseumis näitus «Eesti saar Gulagi arhipelaagis. 90 aastat Aleksandr Solženitsõni sünnist». Solženitsõn kirjutas oma suurteose «Gulagi arhipelaag» Tartumaal Vasula külas. Näitus põhineb kultuuriajakirja Võšgorod samanimelises püsirubriigis ilmunud materjalidel, represseeritute isiklikel arhiividel ning kirjaniku isiklikel mälestus­esemetel. (PM)



Valitakse eetilised Eesti meened


Täna toimub Tallinnas Disainiöö, mille raames kuulutatakse kell 16.30 Pärnu maantee arhitektuuri ja disainigaleriis välja SA Tallinn 2011 ja Eesti Disainerite Liidu konkursi «Eetiline Eesti suveniir» võitjad. Žürii kuulutab välja kolm parimat tööd ning premeerib neid vastavalt 30 000 krooni (I koht), 20 000 krooni (II koht) ja 10 000 krooniga (III koht). Samas saab tutvuda ka võidutöödega.


Võidumeenetest saavad Euroopa kultuuripealinna Tallinna ametlikud meened ning neid saab ostma hakata Tallinn 2011 e-poest. (PM)



Vaimukas armulugu Endlas


Homme esietendub Pärnu teatris Endla Jay D. Hanagani «Esimesed suudlused», mille lavastab Madis Kalmet.


See on vaimukas ja hell armastuslugu, mis saab alguse ühistest mängudest lapseeas, kulgeb läbi teismeliste maailmavalu, kooliaja, abielu ja laste kasvatamise ning kestab kustumatult üle kuuekümne aasta. Osades Sepo Seemann ja Piret Laurimaa. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles