Täna algab Tallinnas neljas Disainiöö

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disainiöö
Disainiöö Foto: Disainiöö

Neljandat korda korraldatakse Tallinnas kultuurifestivali. Seekord asub festivali süda Rotermanni kvartalis, kus on avatud lounge ja õhtuti ka klubi ning toimub palju üritusi.


Näha saab mitut näitust, moe-show’d, performance’it, välikino, õueelu väärtustavaid ettevõtmisi, workshopp’e, tootetutvustusi ja disainioksjoneid.


«Külastajaid harivad või meelt lahutavad ettevõtmised demonstreerivad, kuidas disain käivitab innovatsiooni ning kuidas leidliku disaini abil saaks leevendada majandussurutist,» kommenteerib Eesti Disainerite Liidu esimees Ilona Gurjanova.



On ka üllatavaid etteasteid. Näiteks valguvad täna Tallinna tänavatele hispaania kunstniku Javier Nunez Gasco firma Kerjuste Kompanii / Misérias Ilimitadas punaste neoonplafoonide ja kullaga kaunistatud nahkkohvritega varustatud kerjused.



Firma juhina plaanib Nunez Tallinna Disai­niööl teenida kasumit, mille ta investeerib oma järgmistesse sotsiaaleksperimentidesse. 20 protsenti kasumist läheb aga Disainiöö eelarvesse. Kunstnik usub, et kerjamine aitab muu hulgas lahendada Eestis ja Euroopas lokkavat töötusprobleemi, selgitab Disainiöö üks korraldajaid Gurjanova.



Tänased tähtüritused


9.30 konkursi «Eesti disain ja elukeskkond 2009» nominentide näitus Prooviveskis (Rotermanni kvartal)


13.00 näituse «Disaini Elevaator» avamine (Rotermanni kvartal).


14.00 Kerjuste kompanii


15.00 näituse «Polish Design. The Essence» avamine (Rotermanni kvartal)


16.30 konkurss-näitus «Eetiline Eesti suveniir» (arhitektuuri- ja disainigalerii)


18.00 tekstiilinäituse avamine (Soo-Soo galerii)


18.30 KEHA3 avatud uste päev (Soo-Soo galerii)


20.30 Liisa Sooleppi moetendus «Pindpinevus» Prooviveskis (Rotermanni kvartal)


21.00 disainioksjon Prooviveskis (Rotermanni kvartal)


22.00–3.00 Disainiöö pidu Prooviveskis (Rotermanni kvartal)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles