Aja ajatusest, Valentinast ja kosmosest

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Pähklimägi teatri eelmises Võrõpajevi-tükis «Hapnik».
Elina Pähklimägi teatri eelmises Võrõpajevi-tükis «Hapnik». Foto: Polygonteater

Täna kell 19 esietendub Tallinna linnahalli jäähallis Polygonteatri uus lavastus «Tulevik on möödas», mis põhineb kaasaegse Vene kirjaniku Ivan Võrõpajevi (s. 1974) näidenditel «Uned» ja «Valentini päev».


Polygonteatri ühe asutaja, Tamur Tohveri lavastatud loos kohtab Valentin Valentinat, nad armuvad, on aasta 1970 ja ees ootab kosmos. Nagu ikka.



Siis tekib nende ellu Katja, kes sõidab Moskva ja Vladivostoki vahet ja armastab ujuda tiigis. Mitte nagu Valentin, kes ujub basseinis, mille asemel oli enne kirik... Nagu ikka.



40 aastat hiljem on Valentin surnud, naised mitte. Nagu ikka. Aga neil on Valentini kaheraudne, kus on kaks laengut – päris- ja paukpadrun...



Küsimusi tekib aga rohkem kui üks. Kas tegevus viib tulemuseni? Kas peab otsustama, kui ei taha? Kui ei taba hetke? Mitu elu meile on antud? Kas tulevik on juba möödas? Keegi kasvab me sees, aga kes see on – ei või iial teada.



Uues lavastuses mängivad Epp Eespäev, Piret Simson, Elina Pähklimägi, Meelis Rämmeld ja Päär Pärenson.



Eelmisel sügisel Tamur Tohevri ja Tarvo Kralli asutatud Polygonteatrile on see juba teine Võrõpajevi tekstil põhinev lavastus. Möödunud talvel tehti «Hapnikku», kus kümme käsku laval räpiviisil pea peale pöörati. (PM)



Järgmised etendused 29. ja 30. septembil ning 12., 14. ja 16. oktoobril.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles