Kultuuriministeeriumi eelarve kahaneb tuleval aastal 4,5 protsenti

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa nendib, et muid võimalusi enam pole ja tuleb minna programmi kallale - uudiseid, laste- ja ühiskonnasaateid ei kärbita, aga arutluse alla võetakse taas Eurovisioonil osalemine.
Rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa nendib, et muid võimalusi enam pole ja tuleb minna programmi kallale - uudiseid, laste- ja ühiskonnasaateid ei kärbita, aga arutluse alla võetakse taas Eurovisioonil osalemine. Foto: Raigo Pajula.

Järgmise aasta eelarves kahaneb kultuuriministeeriumi eelarve tänavusega võrreldes 4,5 protsenti ehk ligi 107 miljonit krooni, mis tähendab, et rihma peavad pingutama kõik kultuuriasutused.

Teatrid veel ei tea, kuidas pärast kõiki kärpeid see kokkuhoid leitakse, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eesti Filmi Sihtasutus kaotab oma eelarvest 12 protsenti, sihtasutuse juhi sõnul ellu küll jäädakse, aga areng jääb seisma.

Eesti Rahvusringhääling peab tegevuskulusid kokku tõmbama veidi enam kui 7 protsendi võrra ehk ligi 28 miljonit krooni. Rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa nendib, et muid võimalusi enam pole ja tuleb minna programmi kallale - uudiseid, laste- ja ühiskonnasaateid ei kärbita, aga arutluse alla võetakse taas Eurovisioonil osalemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles