Eesti nukufilmid olid Ukrainas võidukad

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Kroki festivali kodulehest.
Fragment Kroki festivali kodulehest. Foto: www.krokfestival.com

Eesti nukufilmid tegi Ukraina animafestivalil puhta töö, võites kaks tähtsaimat preemiat.

Kiievist Odessasse suunduval jõelaeval toimuva maineka Kroki festivali Grand Prix läks Riho Undi filmile «Lili», kus muuhulgas mängivad Hele Kõrve (kes siis kandis veel perenime Kõre) ja terve rida nukustuudios valmistatud rotte, vahendas pressiteade.

Animailmas laialt tuntud Moskva filmimehe Aleksandr Tatarski mälestuseks loodud eripreemia läks aga Rao Heidmetsa filmile «Kaasasündinud kohustused». Tatarski preemiat antakse nn kõrgema pilotaaži eest ehk väljapaistva professionaalse teostuse eest, seega võib seda pidada ka tunnustuseks kogu Nukufilmile. Mõlema preemiaga kaasneb ka rahaline auhind.

Rahvusvahelises žüriis olid USA, Prantsusmaa, Belgia, Venemaa ja Ukraina esindajad. Mõlemad eesti filmid on festivalidel ka varem kõrgeid preemiaid pälvinud.

Kroki festivali korraldavad kahasse Ukraina ja Venemaa ning selle eripäraks on toimumiskoht – jõelaev. Ühel aastal sõidab kogu festivaliseltskond mööda jõge Ukrainas ja teisel aastal Venemaal ning kümnekonna päeva jooksul vaadatakse ära filmid ning pannakse paika võitjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles