Jänes: visiit Venemaale oli edukas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Laine Jänes
Kultuuriminister Laine Jänes Foto: Mihkel Maripuu

Kultuuriminister Laine Jänes hindab visiiti Vene Föderatsiooni edukaks ja loodab, et sealsed kohtumised toovad uusi kontakte ja arenguid kahe riigi kultuurisuhetesse.

Minister Jänes tõstatas kohtumisel Vene kultuuriministri Aleksandr Avdejeviga Vene tippesinejate ja -kollektiivide kutsumise Eestisse.

«Nii on Saaremaa ooperipäevade peaesinejaks järgmisel aastal plaanitud Stanislavski ja Nemirovitš-Dantšenko nimeline Moskva Akadeemiline Muusikateater kahe etendusega,» ütles minister ning kutsus Aleksandr Avdejevit ka Saaremaa ooperipäevadele.

Ka oli Jänese sõnul tal Vene ministriga juttu Tallinnas asuvast Vene teatrist ja selle hetkeseisust.

Ministrid rääkisid ka koostööst telekanaliga Kultura, mille toodetud dokumentaalseeriatest oleks Eesti huvitatud. Selles osas jätkuvad läbirääkimised ministeeriumide vahel.

Jänese sõnul arutati ka Moskvas asuva Nukufilmi arhiivi teemal ning nende filmide digiteerimist.

Oodatakse Peterburi Jaani kirikut

Peterburis kohtus minister Jänes Peterburi Kultuurikomitee esimehe Anton Gubankoviga, kellega arutati võimalust teatrifestivali «Balti maja» väljasõitu 2011. aastal Eestisse.

Minister Jänese sõnul avaldas Peterburi Kultuurikomitee esimees soovi tihendada senisest enam kultuurisuhteid Eestiga ning nad ootavad Peterburi Jaani kiriku valmimist, et saada suurlinna juurde uus paik kontsertide korraldamiseks, kus oleks ka orel. Praegu on Peterburi linnas neli orelit.

Kultuuriminister Laine Jänes viibis esmaspäevast kolmapäevani Vene kultuuriministri Aleksandr Avdejevi kutsel ametlikul visiidil Moskvas ja Peterburis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles