Lühidalt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm
Kolm päeva poliitikata

Viimaseid poliitikavabu hingetõmbeid enne nädala pärast toimuvaid valimisi pakub kuni laupäevani kolmpäevak «Poliitikavabadus» – järel on veel neli kunstitiinet lavastust. Täna on Tallinna Kanuti Gildi saali programmis Sandra Z-i «It’s Time!» ning Taavet Janseni ja Taavi Eelmaa «Viimased korraldused neile, keda ma kunagi armastanud olen». Homme aga ženja Fokini «Nõukogude luiged» ja Laur Kaunissaare «Minevikust ülesaamise masin». (PM)



«Valli baar» sai auhinna


Manfred Vainokivi dokumentaal­film «Valli baar» võitis Barcelonas Docupolise festivalil žürii eriauhinna. Film kuulus debüütfilmide võistlusprogrammi. (PM)



Vale häälega viiul


Agentuur Corelli Music alustab uut hooaega kontserdikavaga «Roosikrants», kus kõlab ka «vale» häälestusega viiul. Pealkirja on kava saanud Heinrich Ignaz Franz von Biberi religioosse taustaga «Roosikrantsisonaatide» järgi – tegu on Neitsi Maarja ja Jee­sus Kristuse elusündmustest inspireeritud viiulisonaatidega. Barokkansambli Corelli Consort solistina astub üles üks Euroopa hinnatumaid varajase muusika asjatundjaid, rootsi muusik Ann Wallström.



Laupäeval kõlab kava Tõstamaa mõisas ja pühapäeval Tallinnas kunagises Ungern-Sternbergide linnapalees, kus praegu asub Eesti Teaduste Akadeemia. (PM)



Zuga zuug zuh-zuh-zuh!


Sellist pealkirja kannab uus, 2–4-aastastele lastele mõeldud tantsulavastus, mis jõuab esietenduseni sel laupäeval, autoriks ZUGA ühendatud tantsijate nimeline kollektiiv.



Tants saab kokku mänguga. Rongisõit läbi liikumise, helide, muusika. Järjepanu saavad tähelepanu erinevad kehaosad. Jalad kõnnivad, jooksevad, hüppavad, kukuvad. Käed silitavad, paitavad, lendlevad, haaravad kinni. Pead noogutavad, pööravad. Silmad pilguvad ja tantsivad. Toole ei ole, istutakse maas. Kes vaatab, vaatab, kes julgeb, lööb kaasa. Vähemalt nii on kirjas lavastust tutvustavas tekstis.



«Zuga zuug zuh-zuh-zuhi» autorid ja esitajad on Tiina Mölder, Helen Reitsnik, Triin Lilleorg, Kärt Tõnisson ning kunstnikutöö on teinud Liina Tepand. Muusikalise kujunduse ja tehniliste lahenduste eest vastutab Kalle Tikas.



Sama kollektiiv tõi 2004. aastal välja ka «Zuga lasteka», mis oli mõeldud veidi suurematele lastele. Teos pälvis «Draamakese» eriauhinna.



Lavastust mängitakse Tallinnas Kanuti Gildi saalis oktoobri laupäevadel. (PM)



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles