Pärenson ühendab maailma valu tantsus ja muusikas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päär Pärenson
Päär Pärenson Foto: Postimees.ee

Neljandal jaanuaril esietendub Tallinnas Teatrilaboris Päär Pärensoni autorilavastus «Hädaorg».

Koreograaf Päär Pärenson, kes on muu hulgas tuntud ka Def Räädu Massive esineja J.O.C.-na, kasutab lavastuses nii kaasaegset tantsu kui ka helitehnikaid. Kõik «Hädaoru» osatäitjad on Viljandi Kultuuriakadeemia taustaga – Päär Pärenson ja Ajjar Ausma on lõpetanud kooli koreograafina, Helgur Rosental ja Joonas Parve on õppinud samas kohas näitlejaks.

Lavastaja Pärenson ise kirjeldab oma etenduse sõnumit nii: «Sa ärkad ning märkad, et maailm ei ole parem kui eile. Sinu turjal kantav rist võtab aina uusi kujusid. Sa oled oma teel üksi... oh häda!»

Korraldusjuhi Kirsi Ansperi sõnul sobib lavastus hästi neile, kes uue aasta saabudes avastavad, et möödunu mõtted on veel selgeks mõtlemata.

Muusikavideo «Hädaoru hümn» on teinud Martin Sookael ning see on kättesaadav internetikeskkonnas www.youtube.com. Lavastuse tekstide autor on Jim Ashilevi.

«Hädaorgu» mängitakse jaanuarikuus kuuel korral.

Teatrilabor on kolmandat aastat Tallinnas tegutsev alternatiivne noorteteater, mille eesmärk on erinevaid kunstiliike liita, lahutada, segada või jagada. Suurematest projektidest esietendus Villu Tamme näidendi põhjal valminud Jaanika Juhansoni lavastus «Haned võlgu». (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles