Kunstioksjonil tuleb enampakkumisele Edvard Munchi töö

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra ekspressionisti Edvard Munchi (1863-1944) autoportree.
Norra ekspressionisti Edvard Munchi (1863-1944) autoportree. Foto: SCANPIX

Reedel, 23. oktoobril tuleb Endla teatrigaleriis toimuval kunstioksjonil müüki maailmakuulsa Norra kunstniku Edvard Munchi graafiline leht «Maastik».

«Oksjonile minevate tööde näitus avatakse Endal teatrigaleriis juba sel reedel,» teatas Endla teatrigalerii galerist Katrin Maimik Postimees.ee'le.

Näitusel «Munchist Pusani. Kunstiteoseid õlist hõbedani» tulevad lisaks Munchi Eesti eraisiku kollektsioonist pärinevale tööle, mille alghinnaks oksjonil saab 19 800 krooni, eksponeerimisele muu hulgas Eduard Wiiralti, Aleksander Vardi, Johannes Võerahansu, Ülo Soosteri, Mati Karmini, Tiit Pääsukese, Bruno Sõmeri ja Pusa tööd.

Enamike töödega on kaasas ka autorsust tõestavad kunstiteadlaste ekspertiisaktid.

Lisaks näitusele saab oksjonile minevate töödega tutvuda ka teatri kodulehel. Oksjon toimub 23. oktoobril kell 16 Endla teatri sammassaalis.

Näitus-oksjonil on nii joonistusi, graafikat, maali kui skulptuuri. Esindatud on autorid Soomest, Rootsist, Norrast, Saksamaalt ja Eestist. Töid on nii klassikutelt kui ka kaasaja autoritelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles