NO99 püstitab Põhuteatri

Heili Sibrits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Ojasoo
Tiit Ojasoo Foto: Priit Mürk

Teatri NO99 ja sihtasutuse Tallinn 2011 koostöös valmib 2011. aasta suveks Tallinnas Skoone bastionile ajutine NO99 tütarteater Põhuteater.



«Nagu viimased juhtumid kultuurikeskuste turul on näidanud, ei ole teised materjalid usaldusväärsed,» põhjendab NO99 juht Tiit Ojasoo põhku.



«Roheline idee Põhuteatri kontekstis tähendab, et meile pakuvad huvi looduslähedased ehitusviisid – ennekõike kunstilise ideena. Põhk, eestlaste põlisase, võimaldab ehitada ajutise hoone, mõjudes piisavalt hullumeelsena. Ideoloogilisel tasandil ei tohiks roheline eluviis olla isegi siin enam midagi eksootilist, vaid midagi normaalset ja möödapääsmatut, kuid Põhuteater ei ole esimeses järjekorras ökoprojekt,» selgitab Ojasoo.



«Tahame näha Põhuteatris kunsti, mis meid inspireerib ja huvitab,» vastab Ojasoo küsimusele, miks ja kellele on vaja põhuplokkidest ajutist teatrit. «Aeg on näidanud, et sarnase maitsega inimesi on veel. Kuna eesmärk on kultuuriimpordi loosungi all tuua siia kunstinähtusi, mida varem pole Eestis näidatud, siis on ka raske öelda, kellele täpselt need asjad võiksid huvi pakkuda. Eeskätt neile, kes on kiindunud kaasaegsesse kunsti selle erinevates vormides.»



Põhuteatril ei ole püsitruppi, kuna tegu on kureeritud teatripinnaga, kuhu kutsutakse üle Euroopa erinevaid projekte. Seega moodustavad trupi NO99-le sümpaatsed kunstnikud.



Tihe, kaasaegne, inspireeriv, huvitav, lõbus, kleepuv – nende märksõnade alla  mahub Põhuteatri repertuaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles