Wimberg räägib bibliofiilidele kurikuulsast luuletajast, kelle esikkogu hävitati

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kirjanik Jaak Urmet alias Wimberg.
Kirjanik Jaak Urmet alias Wimberg. Foto: Peeter Langovits

Kirjanik Jaak Urmet alias Wimberg räägib bibliofiilide klubiõhtul kurikuulsast luuletajast Ralf Rondist, kelle esikkogu hävitati.

Teisipäeval, 15. aprillil kell 17.00 toimub Tallinna Keskraamatukogu rõdusaalis (Estonia puiestee 8) bibliofiilide klubiõhtu, kus kirjanik Jaak Urmet räägib omaaegsest kurikuulsast luuletajast Ralf Rondist (1893-1981), kelle esikkogu 1923. aastal määrati kohtuotsusega hävitamisele, vahendas raamatukogu pressiesindaja Anneli Kengsepp.



Huvitavaks faktiks võib pidada ka seika, et Tallinna Bibliofiilide Klubi esimene esimees Oskar Kruus oli see, kes klubi esimesel tegevusaastal 1977 luuletajast koolimehe Jaan Kurna üles otsis ja talle ning Eesti üldsusele taas «tõestas», et just tema on luuletaja Ralf Rond.



1977. aastal loodud Tallinna Bibliofiilide Klubi on aastate jooksul korraldanud erinevaid kirjandusloolisi ja raamatukultuurilisi temaatilisi klubiõhtuid, kultuuriloolisi ekskursioone, teadusseminare bibliofiiliapäevade nime all ja rahvusvahelisi konverentse.



Lisaks sellele on klubi korraldanud regulaarselt vanaraamatunäitusi, andnud välja kogude katalooge, koostanud raamatuteaduslikke uurimusi, propageerinud bibliofiiliat ajakirjanduses ning, mis kõige olulisem, andnud välja raamatuid ja artiklikogumikke.

Tagasi üles