Lühidalt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm
Tallinna paviljon Amsterdamis

13. detsembrini kestval Amsterdami biennaalil tehti lahti ka Tallinna paviljon, kus oma töid alates aastast 2002 näitavad Tuuli Aule, Jaan Evart, Krõõt Juurak, Risto Kalmre, Katrin Sipelgas ja Silja Saarepuu, Indrek Sirkel, Anu Vahtra, Jasper Zoova jt. Kuraatorid ja disainerid on Elisabeth Klement, Margit Säde ja Anu Vahtra. Amsterdamis on paviljone Kabulist Melbourne’ini ning Bostonist Belgradini. (PM)



Eesti dokid võitsid


Möödunud nädalavahetusel võitis Vilniuse dokumentaalfilmide festivalil Balti dokfilmide võistlusprogrammi Meelis Muhu film «Aljoša» (fotol kaader filmist). Sama programmi teine koht tuli samuti Eestisse, selle võitis Aljona Polunina film «Revolutsioon, mida ei tulnud» (produtsent Jaak Kilmi). Žürii, mille koosseisus olid ka nimekas vene filmitegija Sergei Dvortsevoi ja Miroslav Janek Tšehhist, põhjendas peaauhinna andmist «Aljošale»: «Suurepärane näide cinema verité’st, kujutades sündmusi ehedas dramaatilises vormis, jättes samal ajal vaatajale piisavalt vabadust luua loost oma nägemus.» (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles