ETV: Kultuurikatlas toimub täna Cabaret Derrida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ürituse üheks korraldajaks on Kiwa
Ürituse üheks korraldajaks on Kiwa Foto: Postimees.ee

Täna toimub Tallinnas Kultuurikatlas Cabaret Derrida, mis pretendeerib video, multimeedia, muusika, moe ja performance'i ühendamisele seninägematuks suurvormiks.

Kevadpäike soojendab aegamööda ka Kultuurikatla veel talvest rõskeid ruume. Tänu sellele võtavad üha suuremat hoogu ka erinevad üritused, mis pealinna kultuurikeskuse potentsiaaliga endises elektrijaama kompleksis aset leiavad, teatasid «Kultuuriuudised».



Ürituse korraldaja Kiwa ütles, et Cabaret Derrida on uudne kultuurivorm. «On varastatud vana hea kabaree formaat, nimetagem seda siis kabaree Voltaire'ks ehk siis dadaistliku puudutusega asjaks, ja pandud kokku sinna üle maailma eksperimentaalseid kunstnikke, kes oma loominguga liiguvad esirinnas nii muusika, visuaalsete kunstide kui moe vallast.»



Mida täpsemalt saalis nägema hakkab, korraldajad sõnaselgelt ei ütle. Küll aga saab proovis selgeks, et rõdudel mängivad kõige erinevamad bändid - alates Nõo koolitüdrukute kollektiivist Plixid ning lõpetades Austraalia kontsertpianistiga, peetakse kõnesid ning kasutatakse rohkelt valgustehnikat.



Pealtvaatajad on kirevasse programmi kaasatud ja asuvad keset lava.



«Publikutele on see võimalus osaleda asjas, saada konkreetne osalemiskogemus, muuta iseenda identiteeti, neile jaotatakse ka kostüümi ja staffi. Samuti olematute bändide festivali albumit, mis ei ole mitte plaadi vaid mälupulga kujul. Täiesti futuristlik värk,» ütles üks korraldajatest, Fabrique.



Täna etendub siiski vaid pool Cabaret Derrida'st, kuna selle teine pool toimub 30. aprillil.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles