Inimkehade saladus jõuab novembris Tallinna

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: BDG

13. novembril avatakse Tallinnas Solarise keskuses näitus «Bodies Revealed» ehk «Inimkehade saladused», mis on maailmas kogunud juba üle 28 miljoni külastaja.


Väljapanekul on esindatud enam kui 200 üksikute organite ja kehaosade eksponaati. Külastaja saab lähedalt tutvuda inim­organismi luustiku, lihaskonna, hingamissüsteemi ja veresoonkonnaga.



Näitusel on välja pandud inimorganismi preparaadid, mida on töödeldud uudsel polümeerkonserveerimise meetodil. Konserveerimise käigus surnukeha palsameeritakse ning organismis sisalduv vesi asendatakse vedela plastiga. Seejärel toimetatakse eksponaat vaakumkambrisse, kus plast tahkub, ja tulemuseks on molekulitasandini täpsed inimkeha näidised. Erinevalt mudelitest, mille puhul inimkeha kunstniku silme läbi idealiseeritakse, kujutavad selle näituse eksponaadid keha ja selle osi nii, nagu nad tõepoolest on.



Rändnäitus on olnud avatud mitmes suurlinnas: New Yorgis, Atlantas, Mexico Citys, Las Vegases, Amsterdamis, Barcelonas, Kopenhaagenis, Budapestis ja paljudes teistes linnades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles