Tõnu Lember ostis haruldase raamatu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjastaja Tõnu Lember.
Kirjastaja Tõnu Lember. Foto: Mihkel Maripuu

Inglise 20. sajandi klassiku William Somerset Maughami loomingut eesti keelde vahendav kirjastaja Tõnu Lember on Maughami bibliofiilse harulduse omanik.


Teadaolevalt kuulub talle seni Eestis ainus Maughami autograafiga varustatud teos «Rangelt isiklik», mida Maugham signeeris esmatrükis omakäeliselt 515 eksemplari.


Lisaks oksjonilt ostetud allkirjastatud raamatule näitab Maughami loomingu fanaatiline austaja pildil veel teistki haruldust, Ameerika Ühendriikides välja antud esimesse tiraaži kuuluvat kirjaniku maalikogust jutustavat raamatut «Minu enda rõõmuks».



See suureformaadiline album jäi viimaseks Maughami eluajal (1874 – 1965) ilmunud teoseks. Maughami läbinisti autobiograafiline «Rangelt isiklik» on kavandatud ilmuma kirjastuses Canopus järgmise aasta lõpus.



Äsja ilmus aga Maughami kogutud novellide ja jutustuste III köide. Ühtekokku on kavandatud Maughami loomingust välja anda 25 köidet ja sellega peaks olema valdav osa 20. sajandi ühe tuntuma briti kirjaniku loomingust esindatud ka eesti keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles