Tallinnas saab näha Heiner Goebbelsi lavastust

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa helilooja ja lavastaja Heiner Goebbelsi lavastus «Eraritjaritjaka» on viie aastaga üle poole maailma läbi sõitnud.
Saksa helilooja ja lavastaja Heiner Goebbelsi lavastus «Eraritjaritjaka» on viie aastaga üle poole maailma läbi sõitnud. Foto: Eesti Kontsert

NYYD-festival hakkab lõppema, kuid Tallinnas saab ka veel täna näha Heiner Goebbelsi lavastust, milles kohtuvad muusika, sõna, teater ning video- ja kujutav kunst.

Heiner Goebbels on praegu maailmas tuntud lavastaja ja helilooja, keda ei köida vaid sõna- või muusikateater, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ta rääkis täna Vidy-Lausanne'i teatris lavastatud «Eraritjaritjaka» etenduse eel antud meistriklassis, et tema lavastustes on nii sõna ja muusika dialoogi, koosmängu, aga tihti ka vastandite võitlust.

Goebbels ütles, et juba etenduse nimi tekitab teatrit. «See on väga naljakas, sest kui minnakse piletikassasse, toimub seal tihti väike teatrietendus - igaüks püüab püüdlikult hääldada «Eraritjaritjaka»,» selgitas lavastaja, väites, et ta ei tea isegi, kuidas seda hääldada.

«Eraritjaritjaka. Lausete muusem» etendub Tallinna Salme kultuurimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles