Norra miljonär ostis Ingmar Bergmani maja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingmar Bergmani kodumaja.
Ingmar Bergmani kodumaja. Foto: SCANPIX

Norra miljonär Hans Gule Gudesen ostis rootsi režissöörile ja filmilavastajale Ingmar Bergmanile (1918–2007) kuulunud maja Gotlandi külje all Fårö saarel, kirjutab ajaleht Helsingin Sanomat. Ühtlasi sai Gudesen endale suurema osa maja sisustusest.



Arheoloogi, leiutaja ja ettevõtjana tuntud Gudesen kavatseb koos Bergmani noorima tütre, kirjanik Linn Ullmanniga asutada Fåröle sihtasutuse ja kunstikeskuse. «See on suurepärane lahendus kõigi osaliste jaoks ja on imeline, et leidub inimesi, kes sellised asjad võimalikuks teevad,» ütles Ullmann Rootsi lehele Dagens Nyheter antud intervjuus.



Tehingu hinda ei ole avalikustatud, kuid avalikkuses on oletatud, et see võis jääda viie miljoni euro ehk umbes 78,23 miljoni Eesti krooni kanti.



Esialgsete plaanide järgi hakatakse Bergmani maja kasutama sihtasutuse stipendiaatide majutuspaiga ja raamatukoguna. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles