«Disko ja tuumasõda» võitis Tšehhis parima täispika dokfilmi auhinna

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiur Aarma ja Jaak Kilmi dokumentaalfilmi «Disko ja tuumasõda» esilinastus kinos Sõprus 9. aprillil 2009.
Kiur Aarma ja Jaak Kilmi dokumentaalfilmi «Disko ja tuumasõda» esilinastus kinos Sõprus 9. aprillil 2009. Foto: Jelena Rudi

Jaak Kilmi ja Kiur Aarma dokumentaalfilm «Disko ja tuumasõda» võitis Jihlavas Tšehhi Vabariigis toimunud dokumentaalfilmifestivalil parima täispika dokumentaalfilmi auhinna «Silver Eye».

Paralleelselt dokumentaalfilmifestivaliga toimuv dokumentaalfilmide turg «East Silver» andis sel aastal «Silver Eye» auhinnad välja esmakordselt ja kolmes eraldi kategoorias – lühikesed, keskmise pikkusega ja täispikad dokumentaalfilmid.

Igasse kategooriasse valiti võistlema 11 dokumentaalfilmi Kesk- ja Ida- Euroopa riikidest. Keskmise pikkusega dokumentaalfilmide võistluses osales ka Manfred Vainokivi film «Emumäe Eedi ja Lobi küla Kristjan».

«Disko ja tuumasõda» osales täispikkade dokfilmide võistluses ning võitis selle kategooria peaauhinna. Võiduga kaasneb ka rahaline auhind 1500 eurot ning igakülgne toetus filmi leviks erinevatel turgudel ja telekanalites.

«Disko ja tuumasõda» taaslinastub novembris kinos Artis ning Kinobussi kohaletooduna mitmetes kohtades mujal Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles