Rumessen tahab kohtult Tubina albumi ainuautorsust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vardo Rumessen.
Vardo Rumessen. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kunagine riigikogu liige, tuntud pianist ja muusikaajaloolane Vardo Rumessen tahab Tallinna ringkonnakohtult enda tunnistamist helilooja Eduard Tubina elolooalbumi ainuautoriks.

Rumessen ei ole rahul, et riigile kuuluv teatri- ja muusikamuuseum lisas albumile koostajana ka muuseumi endise teaduri Inna Kivi nime, vahendas ERR Uudised.

Rumessen pöördus kohtusse, et teda tunnistataks albumi «Eduard Tubin ja tema aeg» ainuautoriks ning talle mõistetaks välja teose õigusvastasest kasutamisest tekkinud mittevaraline kahju. 

Harju maakohus ei nõustunud suvel Rumesseni tunnistamisega albumi ainukoostajaks, kuid mõistis riigilt tema kasuks välja mittevaralise kahju 10 000 krooni.

Teatri- ja muusikamuuseum on korduvalt kinnitanud, et albumi koostajaks märgiti 2005. aastal kirjastuses SE&JS ilmunud albumile ka teaduri nimi tema tööpanusest tulenevalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles