Tiina Kolk: kunst haamri all

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Kolk.
Tiina Kolk. Foto: .


Igas oksjonivalikus on midagi ühe või teise kallakuga kunstikogujale - kõik ei pea ihaldama tingimata tippude tippe, on kunstiteadlase Mai Levini seisukoht.

Ülehomme läheb kunstigalerii Vernissage oksjonil enampakkumisele 59 teose seas vahvaid üllatusi: Ado Vabbe 1930. aastal maalitud natüürmort «Sirelid», Alfred Kongo võluva värvikombinatsiooniga tempera «Kallak» (1976) ja eriline talveõhtune Tallinna agulipilt, Olav Marani «Suitsud korstnaist» (1975) must-hall-valges gammas.

Kui Eesti pealinn kavatseks oma kunstikogu loomist jätkata, siis Vernissage'i valikus on kuus omanäolist linnavaadet aastaist 1956-1975. Need teosed on kui (ajaloo)dokumendid, sest vahepeal on paljugi muutunud. Näiteks enam pole võimalik leida samasugust vaatenurka Väino Paris teosega «Teatriväljak Tallinnas» (1961), sest sellel kohal seisab nüüd Solaris, või praegu on Lasnamäelt südalinna suundujate ees hoopis teistsugune tänav kui Henn Roode 1963. aastal maalitud ekspressiivses laadis «Tartu maantee».

Nädala lõpus toimub Vaala oksjon internetis ja nad pakuvad eelkõige tänapäeva autorite loomingut, eriti huvitavaid hüperrealistide teoseid. Külastage mõlema oksjoni veebilehekülge ja veenduge ise, et haamri alla läheb küllalt tähelepanuväärivat kunsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles