Siiri Sisask vallutab kontserdituuriga teatrilavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi aastapäeval Tartus Vanemuise teatris täissaalile oma elu esimese täispika autorikontserdi andnud laulja Siiri Sisask võtab aprilli lõpus-mai alguses ette kontserdituuri eesti teatrite lavadel.

30. aprillist 5. maini kestev tuur algab 30. mail Pärnu Endla teatrist, jätkub Tallinnas Eesti Draamateatris, Viljandi Ugalas, Rakvere teatris ja lõpeb Kuressaare Linnateatris. Tõnis Mägi järel teise eesti artistina autorikontsertidega publiku ette astuv Sisask põhjendab autorikontsertidega teatrilavale kippumist oma muusika olemusega. «Mu muusika on suhteliselt intiimne ja parim esitamispaik sellele on intiimse loomuga teatrisaal,» ütles ta. Sisaski pooleteisttunnine autorikontsert, mis on PN Managemendi ja Vanemuise teatri koostööprojekt, toob publiku ette vaid laulja enda kirjutatud lauludega. Kontserdeil toetab Sisaskit ansambel koosseisus Taavo Remmel, Tanel Ruben, Taavi Kerikmäe ja Meelis Unt. Kontserdi peakorraldaja Paavo Nõgene sõnul on põhjendatud, et Sisask astub oma autorikontserdeiga üles just teatrilavadel. «Sisaski kontsert on teatraalse loomuga ning kontserdisaali laval puuduks see õige fiiling,» lausus ta. Pool elu professionaalsel laval veetnud 32-aastane Sisask nimetab oma autorikontserti poole-elu-kontserdiks: kontserdikavas peegeldub tema kuueteistaastane lavaelukogemus: teisisõnu – summa summarum kõigest, mis Sisask siit-sealt endasse kogunud. Kontserdilaval saavad kõlama nii vanemad kui päris uued lood, teiste seas ka 1993. aastast pärit «Ma ei maga ja ma ei söö». Kava on paljukeelne – suurima osa sellest hõlmava emakeele kõrval laulab Sisask ka inglise, prantsuse, vene ning tiibeti keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles