Lühidalt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm
Cinamon avatakse täna tasuta seanssidega

Cinamon avab täna Tallinnas Solarises kinokeskuse. Avapäeval toimuvad kinoseansid alates pärastlõunal kella 14:45st kuni hilisõhtuni välja – kavas on lisaks uuele menufilmile «Psühhiaater» ja kohalikule linateosele «Püha Tõnu kiusamine» ka 3D-animatsioon «Taevast sajab lihapalle» nii eesti kui vene keeles. Kui need filmid jäävad kinodesse jooksma ka edaspidi, siis avapäeva eriprogrammis on veel 1980. aastal Oscari pälvinud filmi «Fame» uusversioon, furoori tekitanud komöödia «Brüno» (pildil) ning vampiirifilm «Videvik», mis on soojenduseks kuu lõpus ekraanidele jõudva sama saaga teisele filmile «Noorkuu».


13. novembrist saab Cinamonis näha veel armastusdraamat «Ajaränduri naine», maailmalõpufilmi «2012», õudusfilmi «Saag VI» ning põnevikku «Piinakamber». (PM)



Alveri auhinna nominendid selgunud


Betti Alveri kirjandusauhinna tänavune žürii (Piret Viires (esimees), Toomas Raudam, Triin Ploom, Urmo Mets ja Igor Kotjuh) valis 35 kandidaadi hulgast üheksa debüütteost, mis ilmunud hingedepäevast 2008 hingedepäevani 2009. Nende seast selgub Betti Alveri kirjandusauhinna laureaat: Sandra Jõgeva «Draamapunkt», Jan Beltráni «La mala vida», Ott Heinapuu «Inglile», Enn Kasaku «Vaba pattulangemise seadus», Jüri Kolgi «Barbar Conan peeglitagusel maal», Kuusealuse «Tegu ja tagajärg», Triinu Merese «Lagunemine», Robert Randma «Sigaret» ja Triin Tasuja «Provintsiluule». Kirjanike liidu Tartu osakond annab Alveri testamendi kohaselt kirjandusauhinna parima hingedepäevade vahelisel ajal ilmunud debüütteose eest. 15 000-kroonine stipendium pärineb kultuurkapitalilt. Laureaat tehakse tavapäraselt teatavaks Alveri sünnipäeval, 23. novembril Tartu Kirjanduse Majas. (PM)



Uus Poirot tuleb pööningult


Agatha Christie loodud belgia detektiiv Hercule Poirot võtab ette veel ühe seikluse, kirjutab Helsingin Sanomat. Paar aastat tagasi krimikirjaniku pööningult leitud Poirot’-loo trükkis septembris järjejutuna Briti ajaleht Daily Mail, järgmisel nädalal ilmub see USA ajakirja Strand Magazine detektiivilugude erinumbris. Jutus «Juhtum koera palliga» on 5000 sõna. Andrew Gulli ajakirjast Strand Magazine kirjeldab novelli tüüpilise Christie mõrvamüsteeriumina, milles on ohtralt üllatusi. Daily Maili teatel koosnes Poirot’ kadunud seiklus 1976. aastal surnud krimikuninganna käsitsi kirjutatud märkmetest, mille Christie loomingu uurija, kirjanik John Curran käsikirjaks vormistas. (PM)



Hecuba Mustpeade Majas


Homme esineb Tallinnas Mustpeade Majas ameerika ansambel Hecuba, mis segab elektroonilist popmuusikat avangardi ja moodsa soul’iga. Esinevad veel Sequoia (ansambli Stella liikmete uus projekt) ning lo-fi-poppi mängiv Tallinna artist Antonina. Plaate mängivad Tristan Priimägi ja Uims. Los Angeleses tegutsevasse Hecubasse kuuluvad Isabelle Albuquerque (laul) ja Jon Beasley (laul, klahvpillid, löökriistad). Stiilipiire ületav duo on tänu värskele albumile «Paradise» kogunud tuntust ja tuuritanud nii Euroopas kui Ameerikas koos nimekate artistidega, nagu Bat For Lashes ja Devendra Banhart. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles