Lühidalt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
August Künnapu «Jalgpallurid».
August Künnapu «Jalgpallurid». Foto: Repro
Aita Kivilt juttude kogumik

Eile esitles kirjanik ja Eesti Naise peatoimetaja Aita Kivi jutu ja novellikogumikku «17 avameelset naist», kust leiab autori üheksa aastat tagasi ilmunud «Ühekesa avameelset naist» ja 1993. aastal ilmunud «Teisikud ja armukesed» värskendatud kordustrüki ja ka kaks täiesti verivärsket juttu. (PM)



Pärimuskultuuri auhinnad


Eesti Rahvuskultuuri Fondi juures asuva pärimuskultuuri allfondi halduskogu valis 39 kandidaadi seast tänavused pärimuskultuuri auhinna laureaadid, kelleks on Mare Mätas ja Tuule Kann (pildil). Mare Mätase puhul toodi esile tulemuslik tegevus Kihnu kultuuripärimuse hoidmisel ja arendamisel. Tuule Kannu puhul aga väljapaistev tegevus kandlemuusika traditsioonide hoidmisel ja arendamisel. Auhinnad antakse üle laupäeval rahvusraamatukogu suures saalis kell 14 algaval kontserdil «Kultuuriruumi rikkus». (PM)



Rootsis saab kultuurist retseptiravim


Rootsis Skåne maakonnas asuvas Helsingborgis hakatakse pikaajaliste haiguste ennetamiseks kasutama koorilaulu ja keraamikakursusi, vahendab Helsingin Sanomat Rootsi päevalehte Svenska Dagbladetit.



Rootsi valitsus eraldas arstidele pool miljonit Rootsi krooni, mille eest tohtrid patsientidele kultuurseid tegevusi ette kirjutada saavad. Aasta kestva prooviuuringu nimi on «Kultuur retseptiga».



Rootsi kultuuri- ja tervishoiuminister kinnitasid ettevõtmist tutvustades, et seniste uuringute põhjal aitab kultuuriüritustel osalemine haigestumist ennetada.


Annuse kultuuri võivad arstid välja kirjutada neile, kes kannatavad stressi, depressiooni või krooniliste liikumishädade käes. Muu hulgas võidakse välja kirjutada teatrikülastusi või käsitöökursusi. Kokkuvõtet kultuurikuuri tulemustest ootab Rootsi valitsus 2011. aasta juunis. (PM)



Galerii Vaal valiti Soome messile


Homme ja ülehomme Soomes Wanha Satama keskuses avatud rahvusvahelisele messile, mille fookuses Põhjamaade nüüdiskunst, on ainsana Baltimaadest kutsutud Vaal galerii.



«Vahelduseks Kölni, Madridi, Baseli jt messidele, kus oleme varem osalenud, otsustasime nüüd kombata ka soomlaste kunstiturgu,» kommenteerib Vaala tegevjuht Kaire Eerik.



Teist korda toimuval Art Helsinki-üritusele on kutsutud 30 nimekamat galeriid põhiliselt Soomest ja Rootsist, aga ka Šveitsist ja Hollandist ja Saksamaalt.



«Näis, kuidas meie sirutus end õigustab. Meie võtame kaasa Maarit Murka, August Künnapu ja Juss Piho loomingut,» märgib Eerik. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles