Peterburis avati Eesti raamatukogu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogu
Raamatukogu Foto: arhiiv

Esmaspäeval, 16. novembril avati Peterburi Lermontovi-nimelises rahvuskirjanduse raamatukogus Eesti raamatukogu.

Eesti Peterburi peakonsulaadi peakonsul Kristen Lahteina sõnul ei olnud seni Peterburis Eesti raamatute eksponeerimise võimalust, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

«Eesti raamatute hoidmise ja eksponeerimise ruumi avamine sai teoks Eesti Peterburi peakonsulaadi ja Lermontovi-nimelise rahvuskirjanduse raamatukogu koostöös,» ütles Lahtein.

«Eesti raamatud on Lermontovi-nimelises rahvuskirjanduse raamatukogus esimesed, millele on eraldatud oma tuba,» lisas ta.

Raamatukogu avamisel esitleti teost «Valge raamat. Eesti rahva kaotustest okupatsioonide läbi 1940-1991» ja V. I. Musaevi raamatut eestlastest Loode-Venemaal 19. sajandi teisel poolel ja 20. sajandi alguses.

Lisaks Eesti Peterburi peakonsulaadi peakonsulile Kristen Lahteinale esines Eesti raamatukogu avamisel sõnavõttudega Lermontovi-nimelise rahvuskirjanduse raamatukogu direktor Sergei Sereitšik. Raamatukogu avamisest võttis osa ka Moskvast Venemaa Riikliku Väliskirjanduse raamatukogu peadirektor Jekaterina Genieva.

Avamisürituse raames toimus ka Eesti teemaline viktoriin, mille auhinnaks oli Tallink Silja poolt väljapandud laevareisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles