Hansapanga galeriis avab uksed «Leiubüroo»

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Maalijate Liit avab täna Hansapanga galeriis aastanäituse alaprojekti «Leiubüroo», mille eesmärgiks on näituse kuraatori Ado Lille sõnul stimuleerida noori, alla kolmekümne viie aastaseid kunstnikke looma.

«Leiubüroo» on koht, kuhu tuuakse esemed, mille keegi on kaotanud või unustanud. Samas võib kaotada ka tegutsemismotiivi ja õpiaja jooksul kogetud ideed ja oskused,» väidab kuraator ja kunstnik Ado Lill. Näitusesaali on kogutud tuntud ja vähem tuntud maalijate teosed Tartust ja Tallinnast: Maris Palgi, Eda Lõhmus, Elin Kard, Hermes Sarapuu, Kekki, Toomas Sarapuu, Mo Kreg, Sandra Jõgeva, Triinu Jürves, Epp Viires, Kamille Saabre, Mirja - Mari Smidt, Olivia Peenemaa, Külli Suitso ja Kaarel Vulla. Teoste temaatika ja tehniline käsitlus kõigub seinast seina, on abstraktsust, ekspressiivsust ja konkreetsust, rääkis Lill. Antud väljapanek vastandab end Lille sõnul erinevate meediumitega eksperimeteerivale, vallatlevale ja veiderdavale eesti nooremale nüüdiskunstile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles