Kunstnik Urve Küttner sai maineka juveelipreemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Metallikunstnike Liidu esimees Tiina Käesel andis eile näituse «Pae aeg» avamisel kunstnik Urve Küttnerile üle Eesti juveelikunsti rajaja Ede Kurreli nimelise preemia.

Urve Küttner sai preemia innovaatilisuse ja traditsioonide ühendamise eest oma loomingus ning erakordse loomingulise aktiivsuse eest, ütles Tiina Käesel. Urve Küttner (50) on installatsioonimaailma edukalt sisenenud ehtekunstnik, kelle teosed asuvad tihtipeale traditsioonilise metallikunsti ja installatsiooni piirimail, hõlmates tunduvalt laiemaid tähendusi kui ootuspäraselt kostüümi kaunistamiseks loodud ehe. Praegu saab Urve Küttneri paest inspireeritud töid näha Vene tänaval Meistrite Hoovis avatud näitusel «Pae aeg», mis näitab eesti rahvuskivi kasutusvõimalusi. Näitust saab vaadata oktoobri lõpuni. Kurreli nimelist preemiat antakse välja iga kahe aasta tagant. Esimese Ede Kurreli preemia laureaat oli Andrei Balashov, 1999. aastal sai Ede Kurreli preemia vabakunstnik Krista Laos. Ede Kurrel (1909-1991) on Eesti juveelikunsti grand old lady, kelle ehted tõid eesti rahvusliku ehtekunsti koolkonnale esimese rahvusvahelise tunnustuse. 1937. aasta Pariisi aastanäitusel pälvis Kurrel oma filigraanehete eest hõbemedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles