Ugala mängib viimaseid kordi «Pygmalioni»

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi Draamateater Ugala mängib 6. ja 12. novembril viimaseid kordi möödunud teatrihooaja menukaimat lavastust, iiri kirjaniku Bernard Shaw' komöödiat «Pygmalion».

«Pygmalioni» mängis Ugala läbi hooaja täissaalidele nii kodusaalis Viljandis kui ka Tallinnas, Pärnus ja Tartus. Kevadel valis Ugala publik «Pygmalioni» ülivõimsa häälteenamusega hooaja parimaks lavastuseks ning lavastaja Katri Kaasik-Aaslav pälvis Kuldõuna nimelise auhinna. Preemia sai lavakujunduse eest ka lavastuse kunstnik Krista Tool. «Pygmalionile» osaks saanud tähelepanul ja tunnustusel on Ugala kirjandustoimetaja Helle Leppiku sõnul kindlasti «süüdi» suurepärased näitlejatööd, lavastajatöö täpsus ja kaunis lavaruum. See lugu on meile tuttav eelkõige muusikafilmist «Minu veetlev leedi», mis viib meid 20. sajandi alguse Londonisse, kus professor Higgins Tõnu Tepandi kehastuses sõlmib kihlveo, lubades rentslist korjatud rääbakast lillemüüjast teha daami, rääkis Leppik. Lilleneiu Elizat kehastab Merle Palmiste, teistes osades on Leila Säälik, Luule Komissarov, Margus Vaher, Talvo Pabut,Vilma Luik, Kaili Närep, Martin Algus ja Tarvo Vridolin. Lavastaja Katri Kaasik-Aaslavi sõnul on see lugu ühest küljest õpetaja ja õpilase lugu, ent samas ka mehe ja naise armastusvõitluse lugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles